Geschiedenis

Holland Safety BV komt voort uit Holland Stores BV welke opgericht is in 1982. In Holland Stores werden al na korte tijd brandblussers gekeurd, echter waren hier nog geen normen voor. In 1993 werd besloten om de brandblusmaterialen los te koppelen van de technische materialen welke Holland Stores leverde en Holland Stores Safety and Fire Control BV werd opgericht op 26 april 1993.

Monteurs werden opgeleid, en in 1995 is HS S&FC een REOB (Regeling voor de Erkenning van Onderhoudsbedrijven kleine blusmiddelen) erkend bedrijf en mogen ze alle soorten brandblusapparaten inspecteren. Hierna raakt het in een stroomversnelling en komen naast de inspectie van brandblusapparaten meer veiligheidsmaterialen in het pakket. Inspectie van blusgasinstallaties, noodverlichting, klimmaterialen, reddingvesten, overlevingspakken, ademlucht apparaten zijn toegevoegd en zodoende is een geheel veiligheidspakket aan diensten te leveren aan de offshore, industrie, overheid en bedrijfsleven.

In 2005 wordt HS S&FC BV verkocht door de Holland Stores Group aan de huidige directeur. Het producten pakket wordt uitgebreid en we kunnen veel brandblus- en veiligheidsartikelen uit voorraad leveren, zie catalogus voor een overzicht.

In 2007 wordt besloten de naam van het bedrijf te wijzigen in Holland Safety BV. Een nieuw logo is ontworpen en de huisstijl is compleet aangepast. Een frisse uitstraling en een nieuw elan voor de toekomst waar de directie en medewerkers met het volste vertrouwen naar uitzien.

In 2009 verhuist Holland Safety BV van Het Nieuwe Diep 36a naar de Energieweg 2c in Den Helder. Hier heeft men beschikking over kantoorruimte, een werkplaats van 250m2, magazijn van 600m2 en een buitenterrein van +/- 800m2. Holland Safety BV heeft hierdoor meer mogelijkheden tot uitbreiding van zijn diensten en het producten pakket voor voornamelijk de offshore- en scheepvaartindustrie.